A hivatalos eredmények alapján Tina Turner kapta a legtöbb rajongói szavazatot a Rock & Roll Hall Of Fame közönségszavazásán. Az énekesnőre 585 ezren voksoltak.

A második helyen az afro-beat úttörője, Fela Kuti végzett, a harmadik legtöbb szavazatot a Los Angeles-i punk banda a The Go-Go’s kapta, az Iron Maiden a negyedik, a Foo Fighters az ötödik lett a rajongói voksok alapján.

A végső döntés arról, hogy ki kerül a rock halhatatlanjainak elit társaságába a rajongók mellett ezer, a zeneiparban dolgozó szakember és előadó kezében van. A rajongók április 30-ig szavazhattak a Rock and Roll Hallo of Fame honlapján.

Még ebben a hónapban kihirdetik, kik azok, akiket végül a szakma értékelése alapján is beválasztottak a Rock and Roll hírességek csarnokába. A harminchatodik beiktatási ceremóniát és a köré szervezet gálaműsort a tervek október 30-án rendezik Clevelandben, a Public Hallban. Egyelőre a szervezők bíznak abban, hogy idén már nem kell a koronavírus miatt online megrendezni az eseményt.

2021-ben Mary J. Blige, Kate Bush, Devo, Foo Fighters, The Go-Go’s, Iron Maiden, JAY-Z, Chaka Khan, Carole King, Fela Kuti, LL Cool J, New York Dolls, Rage Against the Machine, Todd Rundgren, Tina Turner és Dionne Warwick volt az a 16 jelölt előadó illetve zenekar, akiket be lehetett juttatni a Rock and Roll Hall of Fame –be. A jelölést kizárólag olyan előadók kaphatják, akiknek már legalább 25 éve jelent meg az első lemeze.

Fotó: Paul Natkin/Getty Images

Auckland a világ legélhetőbb városa

Lehet meccset nézni szabadtéri kivetítőn - a vendéglátó teraszokra érvényes szabályozás szerint

Könnyedén nyertek az olaszok az Eb nyitómeccsén

Újra itt vannak: a Mötley Crue és a lányok

Új albummal lepte meg rajongóit a Maroon 5

Érkezik a Bon Jovi egészestés koncertfilmje

Ausztriában mától enyhítenek a járványügyi korlátozásokon

Szörnyella remek zenékkal viharzik be a magyar mozikba

Meryl Streep veje lesz Mark Ronson

Albummal ünnepel Alicia Keys

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő