Elértük a három és félmillió beoltottat, ezért szombat reggeltől kinyithatnak a vendéglátó egységek teraszai – jelentette be a miniszterelnök a szokásos pénteki rádiós interjújában.

A vendéglátóhelyek teraszai megnyithatnak és este fél 22:30-ig tarthatnak nyitva, ahogyan az üzletek is. Az esti kijárási tilalom kezdetének ideje 23 órára módosul.

A kormányfő szerint, jövő héten meglehet akár a 4 milliós oltottság is, amikor ismét új, enyhébb szabályok lépnek életbe, így a hét közepe felé megnyílik a szolgáltatások széles köre azok előtt , akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.
Többek között látogathatók lesznek a színházak, a cirkusz, a mozik az edzőtermek, az uszodák, a közfürdők, a könyvtárak, a szállodák és az éttermek belső terei is, valamint az állatkertek, vadasparkok, cirkuszok, múzeumok és sportesemények. A miniszterelnök elmondta, hogy ezekre a helyekre vihető kiskorú gyermek is, mert a helyszíneken mindenki védett lesz – tette hozzá a miniszterelnök.

A kormányfő lemondta, hogy a kormány álláspontja szerint hamarosan a 16-18 éves korosztály oltása is megkezdődhet, Pfizer oltóanyaggal. Erről, illetve az oltás rendjéről a későbbiekben több információval szolgálnak majd.

Fotó: Pixabay

A Florence + the Machine dalt írt Szörnyella de Frásznak

„Paranoid thrillerben” vállalt szerepet Kiefer Sutherland

A kutyáknál összefügg a tartós stressz és a gazdával való kapcsolat

Óvintézkedések nélkül, élőben adták át a BRIT Awards zenei díjakat

Peren kívül megállapodott Chris Cornell családja és kezelőorvosa

Ma országszerte zivatarokra kell számítani - figyelmeztetést adtak ki

Magyar bélyeg is esélyes a bélyegszépségversenyen

Összefogtak a hírességek: több mint 300 millió dollárt gyűjtöttek oltásokra

Tina Turnert szeretnék látni a rajongók a rock halhatatlanjai közt

Nem volt jó hatással a sörfogyasztásra a pandémia

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő