A díjátadót a Coldplay nyitotta meg. Dua Lipa, aki a két legfontosabb kategóriában nyert, a díj átvételekor az egészségügyben dolgozók bérének emelésére szólította fel a brit miniszterelnököt. A BRIT Awards idei nagy nyertesei Dua Lipa mellett Taylor Swift,  Billie Eilish,  Harry Stylesés  és a Little Mix voltak.

A karantén feloldása utáni az első nagyszabású rendezvény Nagy-Britanniában, igazi vörös szőnyeges eseményre sikeredett. Emellett a londoni O2 Arenában maszk és kötelező távolságtartás nélkül élvezhette a gálát a 4000 fős közönség, amelyből 2500 vendég a pandémia idején a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozó és önkéntes volt, akiknek a díjátadó szervezői ajánlották fel a jegyeket.

A 2021-es Brit Awards gálát a Coldplay nyitotta meg, akik a Temzén, egy uszályon, adták elő legújabb dalukat a Higher Powert. Az első, aki az O2 színpadán énekelt, Dua lipa vot – ő lett egyben az est legnagyobb nyertese is.

Dua Lipa, három jelölésből kettőt váltott díjra, a két legfontosabb kategóriában: a Future Nostalgia lett az „év brit album” illetve ő lett a „legjobb brit női előadó”. Az utóbbi díj átvételekor Dua Lipa a beszédében az ápolónők és az egészségügyi dolgozók fizetésének emelésére szólított fel, Boris Johnson miniszterelnököt – „puszta taps helyett”.

A Little Mix, akik a BRIT Awards történetének első női zenekarként vehették át a legjobb együttesnek járó elismerést, a díjat a Spice Girls-nek, a Sugababes-nek, az All Saints-nek a, Girls Aloudnak és az összes brit lányzenekarnak ajánlották, akik a múltban megérdemelték volna, de nem kapták meg.

Billie Eilish zsinórban másodszor lett a „legjobb nemzetközi női előadó” ez előtte csak Rihannának sikerült, 2011-ben és 2012-ben.

A Globális Icon díjat – első női előadóként  – Taylor Swift kapta, aki Billie Eilish-sel ellentétben személyesen is jelen volt a gálán.

A BRIT Awards fellépői közt volt többek közt Sir Elton John is, aki a Years & Years-el állt színpadra, hogy előadják a Pet Shop Boys “It’s a Sin” című slágerének újragondolt változatát.

Ők a BRIT Awards 2021-es nyertesei:

Az év brit albuma: Dua Lipa- Future Nostalgia

Legjobb brit dal: Harry Styles – Watermelon Sugar

Legjobb brit férfi előadó: J Hus

Legjobb brit női előadó: Dua Lipa

Legjobb brit együttes: Little Mix

Legjobb új előadó: Arlo Parks

Legjobb nemzetközi női előadó: Billie Eilish

Legjobb nemzetközi férfi előadó: The Weeknd

Legjobb nemzetközi együttes: HAIM

Rising Star-díj: Griff

Globális Icon –díj: Taylor Swift
&nbs

Fotó: Dave J Hogan/Getty Images

Auckland a világ legélhetőbb városa

Lehet meccset nézni szabadtéri kivetítőn - a vendéglátó teraszokra érvényes szabályozás szerint

Könnyedén nyertek az olaszok az Eb nyitómeccsén

Újra itt vannak: a Mötley Crue és a lányok

Új albummal lepte meg rajongóit a Maroon 5

Érkezik a Bon Jovi egészestés koncertfilmje

Ausztriában mától enyhítenek a járványügyi korlátozásokon

Szörnyella remek zenékkal viharzik be a magyar mozikba

Meryl Streep veje lesz Mark Ronson

Albummal ünnepel Alicia Keys

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő