A  “Global Citizen” által szervezett jótékonysági koncert célja az volt, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy világszerte mindenkinek egyforma joga van a COVID-19 elleni oltáshoz. A “Vax Live: The Concert to Reunite the World” zenei rendezvényen 302 millió dollár gyűlt össze, amely 26 millió adag vakcina beszerzésére ad lehetőséget.

A zenés showt, amelynek műsorvezetője Selena Gomez volt, néhány ezer fős, mindkét vakcina adaggal beoltott közönséggel, május 2-án vették fel Kaliforniában, a SoFi stadionban, és az elmúlt hétvégén közvetítette az ABC a CNN és több streaming szolgáltató.

A fellépők közt volt Eddie Vedder, a Foo Fighters is, akik AC/DC-s Brian Johnsonnal léptek színpadra és Jennifer Lopez is.

A jótékonysági koncert egyik kezdeményezője Joe Biden volt, a támogatók között pedig Sean Penn, Ben Affleck, Jimmy Kimmel és David Letterman nevét is ott találjuk, akik vendég-szónokként álltak színpadra.

A pandémia kezdete óta a „Vax Live” volt az egyik legnagyobb koncert Dél-Kaliforniában. A szervezők szerint ez az első olyan, közönség előtt rendezett zenei rendezvény, amely megfelel a biztonsági előírásoknak. A média képviselői és a rendezők, illetve stábtagok is csak negatív PCR teszt bemutatása mellett léphettek be a stadionba.

A teljes koncertet a YouTubon is meg lehet nézni:

Auckland a világ legélhetőbb városa

Lehet meccset nézni szabadtéri kivetítőn - a vendéglátó teraszokra érvényes szabályozás szerint

Könnyedén nyertek az olaszok az Eb nyitómeccsén

Újra itt vannak: a Mötley Crue és a lányok

Új albummal lepte meg rajongóit a Maroon 5

Érkezik a Bon Jovi egészestés koncertfilmje

Ausztriában mától enyhítenek a járványügyi korlátozásokon

Szörnyella remek zenékkal viharzik be a magyar mozikba

Meryl Streep veje lesz Mark Ronson

Albummal ünnepel Alicia Keys

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő