66 magyarországi rádió csatlakozott a kezdeményezéshez szerte az országból, amelynek keretében a megyeszékhelyek kórházainak gyermekosztályai számára gyűjtünk okoseszközökre. A Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) akciójáról Ürge Dezsőt, a HEROE elnökét kérdeztük.

Fogjunk össze, hogy a kórházakban fekvő gyermekek erőt meríthessenek a gyógyuláshoz a szeretteik, barátaik hangjából!

„A kórházakban fekvő gyerekeknek az egyik legnagyobb problémát a szeretteik hiánya jelenti, mivel a koronavírus-járvány miatt most csak egy szülő lehet velük. Elkezdtünk ötletelni, hogyan segíthetnénk a Helyi Rádiók Országos Egyesületével, és arra jutottunk, hogy mivel nem mindenki engedhet meg magának tabletet, vagy telefont, és van ahol nincs wifi, mobilinternettel és okoseszközökkel szeretnénk hozzájárulni a gyermekek gyógyulásához. Az Ökumenikus Segélyszervezet állt mellénk, a célunk az, hogy könnyebbé tegyük a kis betegek számára a hozzátartozóikkal való kapcsolattartást a járványhelyzet karácsonyi időszakában.

Mindenki a lehetőségeihez mérten adományozhat a segelyszervezet.hu/radio oldalon, nincs limit, sok kicsi sokra megy, és minden adományért hálásak vagyunk!

„A rádiós szakma ebben a fontos ügyben összefog és összetart, az a tervünk, hogy jövő héten akár konkurens rádiók is összekapcsolódjanak adásban és együttműködjenek a jó cél érdekében.” – avatott be a HEROE elnöke.

Ürge Dezső rávilágított: 66 rádió vesz részt az egy hétig tartó akcióban, és szeretnék megmutatni, hogy a hallgatók életében milyen fontos szerepet töltenek be a helyi rádiók, és összefogva milyen nagy dolgokra képesek együtt.

Az utókommunikációra is hangsúlyt fektetnek, bár személyesen most nem mehetnek be a kórházakba, de a jövő hét végéig összegyűlt adományokat el fogják juttatni a kórházak gyerekosztályainak. A Kantar-Hoffmann piackutató cég pedig azt is meg fogja vizsgálni, hogy hány emberhez jutott el a kampány, és mennyi adomány jött össze.

Az adományok az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül jutnak el kórházak gyerekosztályaihoz.

Minden információt az akcióról, az adományozás menetéről ITT találtok!

A Florence + the Machine dalt írt Szörnyella de Frásznak

„Paranoid thrillerben” vállalt szerepet Kiefer Sutherland

A kutyáknál összefügg a tartós stressz és a gazdával való kapcsolat

Óvintézkedések nélkül, élőben adták át a BRIT Awards zenei díjakat

Peren kívül megállapodott Chris Cornell családja és kezelőorvosa

Ma országszerte zivatarokra kell számítani - figyelmeztetést adtak ki

Magyar bélyeg is esélyes a bélyegszépségversenyen

Összefogtak a hírességek: több mint 300 millió dollárt gyűjtöttek oltásokra

Tina Turnert szeretnék látni a rajongók a rock halhatatlanjai közt

Nem volt jó hatással a sörfogyasztásra a pandémia

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő