Újvidék polgármestere, Miloš Vučević megerősítette, hogy a sikeres oltási kampánynak és a tömeges beoltottságnak köszönhetően, idén nyáron biztonságos körülmények között megrendezhetik a 20. EXIT fesztivált.

A polgármester elmondta, hogy a fesztiválon oltást, illetve antitest tesztet igazoló papírral lehet majd résztvenni. Azok számára, akik egyik igazolással sem rendelkeznek, a fesztivál helyszínén biztosítanak antigén gyorsteszteket, amit kedvezményes áron lehet elvégeztetni egy, a fesztivál bejáratához közel kialakított speciális teszt-zónában.
A turisták most is negatív PCR teszttel léphetnek be Szerbiába, de várhatóan júniusra már nem lesz szükség rá.

Vučević régóta várt bejelentése alátámasztotta azt a hírt is, hogy az EXIT-et az eredeti tervek szerint, július 8-11 között rendezik, a Péterváradi várban. A fellépők közül már többen megerősítették a részvételüket a 2021-es újvidéki fesztiválon, köztük David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy lesz-e valamilyen létszám korlátozás, amivel maximalizálják a fesztivál látogatóinak számát. Erről a szervezők a következő hetekben döntenek.

„Nagyon izgatottak vagyunk a hírtől, hogy végre lehetőségünk lesz együtt ünnepelni az életet és a fesztivál fennállásának 20. évfordulóját a rajongóinkkal a világ minden tájáról! Minden látogatónkat, akinek lehetősége van rá, arra kérünk, hogy oltsák be magukat a fesztivál előtt, hiszen számunkra az elsődleges és legfontosabb a látogatók az előadók, a stábok, a munkatársaink egészsége és biztonsága” – mondta Dušan Kovačević az EXIT alapítója, és a fesztivál ügyvezető igazgatója. Hozzátette, abban is szeretnének segíteni, hogy oltási lehetőséget biztosítsanak azok számára, akinek nincsen lehetősége a közeljövőben a hazájában beoltatni magát.
„Aki szeretné, regisztrálhat a vakcináért Szerbiában. Később erről a lehetőségről is további részletekkel szolgálunk” – tette hozzá a fesztivál igazgatója, aki elmondta azt is, hogy a szervezők a következő hetekben újabb fellépőket jelentenek be.

Fotó: Pixabay

„Paranoid thrillerben” vállalt szerepet Kiefer Sutherland

A kutyáknál összefügg a tartós stressz és a gazdával való kapcsolat

Óvintézkedések nélkül, élőben adták át a BRIT Awards zenei díjakat

Peren kívül megállapodott Chris Cornell családja és kezelőorvosa

Ma országszerte zivatarokra kell számítani - figyelmeztetést adtak ki

Magyar bélyeg is esélyes a bélyegszépségversenyen

Összefogtak a hírességek: több mint 300 millió dollárt gyűjtöttek oltásokra

Tina Turnert szeretnék látni a rajongók a rock halhatatlanjai közt

Nem volt jó hatással a sörfogyasztásra a pandémia

Moby ismét egy újragondolt lemezzel jelentkezett

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő