Elindult az internetes közönségszavazás az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete honlapján, amelyen eldől, hogy melyik ország EUROPA-bélyege a legszebb. A bélyegszépségversenyen idén a védett hazai állatok témakört dolgozzák fel az indulók és a mezőnyben szerepel magyar bélyeg is.

Az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete, a PostEurop évente kínál lehetőséget arra, hogy tagjaik közös témában úgynevezett Európa-bélyeget bocsássanak ki. A nemzetközi megmérettetés témáját idén a védett állatok adták.

A versenyre nevezett magyar bélyegújdonság Petényi Tibor Z. tervei szerint készült. A bélyegkisív egyik címletén a Magyarországon márciustól októberig fészkelő költöző énekesmadár, a cigánycsuk látható, amelyet 2021-ben az év madarának választottak. A másik címleten a molnárgörény szerepel. A kevéssé ismert kistermetű ragadozó a Dunántúlon és az Alföldön leginkább gyepek, mezőgazdasági területek szélén fordul elő.
Szavazni szeptember 9-ig a PostEurop honlapján lehet: www.posteurop.org/europa2021

Az EUROPA-bélyeg szépségverseny 2003-ban indult és a Magyar Posta 2008 óta a megmérettetés rendszeres résztvevője. A nemzetközi versenyen eddig négy alkalommal bizonyult magyar bélyeg a legszebbnek: 2008-ban csillagászat, 2009-ben levélírás, 2010-ben a gyermekkönyvek, 2012-ben pedig a látogatás témakörben. Legutóbb 2018-ban ért el dobogós, második helyezést a Magyar Posta által nevezett bélyeg.

Forrás: MTI

A fotó illusztráció: Pxhere

Auckland a világ legélhetőbb városa

Lehet meccset nézni szabadtéri kivetítőn - a vendéglátó teraszokra érvényes szabályozás szerint

Könnyedén nyertek az olaszok az Eb nyitómeccsén

Újra itt vannak: a Mötley Crue és a lányok

Új albummal lepte meg rajongóit a Maroon 5

Érkezik a Bon Jovi egészestés koncertfilmje

Ausztriában mától enyhítenek a járványügyi korlátozásokon

Szörnyella remek zenékkal viharzik be a magyar mozikba

Meryl Streep veje lesz Mark Ronson

Albummal ünnepel Alicia Keys

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő