Es Devlin és Yinka Ilori tervezte a díjakhoz a szobrokat, amelyeket párosával kapnak majd a sztárok a május 11-i ceremónián a londoni O2 arénában.

A győztesek a második díjat egy számukra értékesnek tartott személynek adhatják elismerésként és egyáltalán nem kritérium, hogy zenész legyen az illető – magyarázta Devlin elmondta.

Ilori hozzáfűzte: az ötletet a pandémia miatti karantén szülte. Hat éve lakott a szomszédja mellett és soha sem köszöntek egymásnak, aztán az idegen hirtelen virággal, étellel, kedvességgel lepte meg őt. “Ezt akartam megörökíteni” – mondta.

Az idei BRIT-díjak egyikét, egy nagyobb színes szobrot Ilori nigériai öröksége ihlette, “a kisebb másik szoborra pedig egy labirintus mintáját gravírozták azokra az utakra emlékeztetve, amelyeket a kreatív iparban dolgozók közül sokaknak kellett végigjárniuk ahhoz, hogy átvészeljék ezt a kihívásokkal teli évet” – mondta el Devlin.

Mintegy négyezer embert várnak a díjátadóra, amely az első ilyen nagyszabású beltéri zenei rendezvény lesz Nagy-Britanniában a járványügyi korlátozások feloldása után. A közönség több mint fele, 2500 vendég a járvány elleni védekezésben kulcsszerepet játszó dolgozók közül kerül ki, akik ajándékba kapták a belépőjüket.

Forrás: MTI

 

A Florence + the Machine dalt írt Szörnyella de Frásznak

„Paranoid thrillerben” vállalt szerepet Kiefer Sutherland

A kutyáknál összefügg a tartós stressz és a gazdával való kapcsolat

Óvintézkedések nélkül, élőben adták át a BRIT Awards zenei díjakat

Peren kívül megállapodott Chris Cornell családja és kezelőorvosa

Ma országszerte zivatarokra kell számítani - figyelmeztetést adtak ki

Magyar bélyeg is esélyes a bélyegszépségversenyen

Összefogtak a hírességek: több mint 300 millió dollárt gyűjtöttek oltásokra

Tina Turnert szeretnék látni a rajongók a rock halhatatlanjai közt

Nem volt jó hatással a sörfogyasztásra a pandémia

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő