Az óriáskép darabjaira Dubaiban lehet licitálni, a befolyt összeggel az alkotást készítő művész a világ legszegényebb országainak gyerekeit szeretné támogatni.

A “Journey of Humanity” ( az emberiség útja) című kép festője, Sasha Jafri. Az 1500 négyzetméteres festményt hetven darabra osztották, a kisebb képeket bekeretezték és a következő két évben lehet rájuk licitálni.
A színes, különböző méretű műalkotásokat a dubai Atlantis luxusszállodában mutatták be, ahol Sasha Jafri dolgozott a két futballpálya méretű festményén, miközben a szállodát a karantén miatt lezárták.

A cél, hogy 30 millió dollárt gyűjtsenek össze a képek eladásából, az összeggel pedig a világ legszegényebb országaiban élő gyerekek egészségügyi ellátását és oktatását szeretnék támogatni.
„Nem szeretném, ha ez egy elszigetelt kezdeményezés maradna, Valóban szeretném, ha megváltoztatnánk a világot, Ennek az egyik legegyszerűbb módja, ha biztosítjuk az internet elérést a Föld legszegényebb országaiban is ” – mondta a Dubajban alkotó brit festőművész.

A mostani óriásfestményen Sasha Jafri hat hónapon át, napi 18-20 órát dolgozott. A létrehozásához 5000 liternyi festéket vitt fel a vászonra,300 rétegben, a munka során 1000 ecsetet használt. Gyerekek a világ több mint 140 országából kapcsolódtak be a festmény elkészítésébe azzal, hogy elküldték a rajzaikat Jafrinak, aki tavaly szeptemberben fejezte be a művet. A festmény hivatalosan is bekerült a Guinness rekordok közé.

Phoebe Waller-Bridge mellett Mads Mikkelsen is játszik az Indiana Jones 5. részében

Sárga rózsával emlékezhetnek a tisztelői Törőcsik Marira

Hivatalos: Jennifer Lopez és Alex Rodriguez csak „jó barátok”

Elhunyt Törőcsik Mari

Tetesztelik az új Mol Bubikat

Anne Frank naplójával emlékezik meg a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjáról a Budapesti Operettszínház

Isten éltesse Emma Thompsont!

Rúzsa Magdolna Karma címmel új lemezt jelentetett meg

Újabb gyermekkönyvvel jelentkezik J. K. Rowling

Budapesten nyitja első európai éttermét az Oscar-gálák séfje

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő