A következő hetekben várható a Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb elefántjának világra jövetele. Az új jövevény fogadásának előkészületei már javában zajlanak – ezekről az Állatkert kisfilmet is készített, amit a honlapján és a közösségi oldalain osztott meg.

A budapesti állatkert múlt ősszel jelentette be, hogy Angele nevű, tizenkilenc esztendős ázsiai elefánt hamarosan újabb kiselefántnak ad életet. Mivel az elefántoknál a vemhességi idő nagyjából 22 hónap, az állatkerti szakemberek úgy számolnak, hogy a bébi tavasszal jön világra.

A várható ellés miatt március közepe óta teljes a készültség az elefántok körül, az állatorvosok és a gondozók rendszeresen figyelemmel kísérik az állatok viselkedését. Mivel Arun, Angel három éves borja, még most is szokott időnként anyatejet inni, a tejtermelésből nem lehet következtetni a közelgő ellésre, ám az azt megelőző órákban az anyaállat jellegzetes viselkedéséből már tudni lehet, hogy a kicsi hamarosan világra jön.

Mivel az ellés általában éjszaka történik, a „szülőszobaként” is használt Elefántcsarnokban már korábban egy távirányítással mozgatható, éjjellátó kamerákból álló kamerarendszert építettek ki. Ennek segítségével egyrészt az istálló közelében lévő ügyeleti szobából is nyomon lehet követni az eseményeket, de a munkatársak okostelefonjuk segítségével is rá tudnak nézni, hogy mi történik a „szülőszobában”. Két hete minden éjjel ügyeletet is tartanak, és természetesen felkészültek minden eshetőségre. A legjobb persze az lenne, ha egyáltalán nem kellene beavatkozni, amire jó esély is van, hiszen Angele már tapasztalt anyukának számít: ez a mostani már a harmadik ellése lesz.

Az elefántbébi fogadásával kapcsolatos előkészületekről az Állatkert ma egy kisfilmet tett közzé honlapján és közösségi média felületein. A filmből az is kiderül, hogy az Állatkerti Alapítvány egy speciális mérlegre gyűjt, amellyel a kiselefántot és a kifejlett ormányosokat is le lehet mérni.

Az ellés körüli előkészületeket bemutató kisfilmet az Állatkert Facebook-oldalán
és Youtube-csatornáján  is meg lehet nézni.

A fotó illusztráció: Pixabay

Phoebe Waller-Bridge mellett Mads Mikkelsen is játszik az Indiana Jones 5. részében

Sárga rózsával emlékezhetnek a tisztelői Törőcsik Marira

Hivatalos: Jennifer Lopez és Alex Rodriguez csak „jó barátok”

Elhunyt Törőcsik Mari

Tetesztelik az új Mol Bubikat

Anne Frank naplójával emlékezik meg a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjáról a Budapesti Operettszínház

Isten éltesse Emma Thompsont!

Rúzsa Magdolna Karma címmel új lemezt jelentetett meg

Újabb gyermekkönyvvel jelentkezik J. K. Rowling

Budapesten nyitja első európai éttermét az Oscar-gálák séfje

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő