A Warner Bros Tom és Jerry című egészestés animációs filmje a pandémia alatti időszak egyik legjobb mozis debütálását produkálta.

A klasszikus rajzfilmsorozat ihlette animációs családi filmre, amely azt mutatja be, hogy Tom és Jerry hogyan találkozott egymással, és hogy lettek riválisok, a mozis közönség 13,7 millió dollárért – 4,1 milliárd forintért – váltott jegyet péntektől vasárnapig, ami a pandémia alatti időszak egyik legjobb filmes bemutatkozása.

A stúdió Wonder Woman 1984 című szuperhősfilmje decemberben 16,7 millió dolláros – 5 milliárd forintos – premierhétvégét zárt. Az elmúlt tíz hónapban bemutatott filmek közül csak a Croodék: Egy új kor és a Tenet című sci-fi akciófilm tudta megközelíteni a tízmillió dolláros premierhétvégi jegybevételt.
A Tom és Jerry, akárcsak a Wonder Woman 1984 a mozis bemutatással egyidőben az HBO Max streamingszolgáltatáson is megjelent.

A variety.com cikke szerint a 79 millió dolláros (23,6 milliárd forintos) költségvetésből készült animációs filmre az Amerikán kívüli piacokon 25 millió dollárért (7,5 milliárd forintért) vettek jegyet a nézők, így globálisan máris elérte a 38,8 millió dolláros (11,6 milliárd forintos) jegyeladást.
Az elemzők szerint olyan körülmények között, hogy a mozik fele még zárva tart a koronavírus-járvány miatt, és az érdeklődők a produkciót akár otthon is megnézhetik, ez nagyon biztató kezdet, egyúttal jó üzenet az ágazat számára.

További jó hír, hogy Andrew Cuomo New York-i kormányzó március 5-től öt New York-i körzetben engedélyezte a mozik korlátozott kapacitással történő újranyitását. A metropolisban már csaknem egy éve zárva vannak a filmszínházak a pandémia miatt.

A hétvégi kasszasikerlistán a Croodék: Egy új kor 1,2 millió dolláros – 369 millió forintos -jegyeladással lett a második. A produkcióra bemutatása óta Észak-Amerikában 52 millió dollárért – 15,5 milliárd forintért – vettek jegyet a nézők, globális bevétele a Box Office Mojo szerint átlépte a 156 millió dollárt, ami 46,7 milliárd forintnak felel meg.

A harmadik helyen az Ördög a részletekben című film végzett a hétvégén 925 ezer dolláros -277 millió forintos – amerikai bevétellel. A Wonder Woman 1984 című film 710 ezer dollárral – 212 millió forinttal – a negyedik, Liam Neeson The Marksman című akciófilmje pedig 700 ezer dollár – 209 millió forint – jegybevétellel az ötödik lett a listán.

Forrás: MTI

Ingyenes koronavírus teszt jár a süti mellé az egyik legpatinásabb bécsi kávéházban

Phoebe Waller-Bridge mellett Mads Mikkelsen is játszik az Indiana Jones 5. részében

Sárga rózsával emlékezhetnek a tisztelői Törőcsik Marira

Hivatalos: Jennifer Lopez és Alex Rodriguez csak „jó barátok”

Elhunyt Törőcsik Mari

Tetesztelik az új Mol Bubikat

Anne Frank naplójával emlékezik meg a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjáról a Budapesti Operettszínház

Isten éltesse Emma Thompsont!

Rúzsa Magdolna Karma címmel új lemezt jelentetett meg

Újabb gyermekkönyvvel jelentkezik J. K. Rowling

További hírek

B. Németh Dia

Király Dávid

Best FM

Király Kitti

Mákszem Levente

Best FM

Most szól:

  • Következő